Лошото време провали втората контрола на Спартак

Лошото време провали втората контрола на Спартак

01 август 2014

Лошото време в Пловдив и областта провали втората контрола на Спартак. Днес от 18 ч. "гладиаторите" трябваше да играят в Куклен с Атлетик, но непрестанният дъжд не позволи това да се случи. Вместо мач играчите проведоха тренировка на клубната база. От ръководството на Спартак обявиха за официалния сайт на тима, че ще опитат да намерят нов съперник през следващите дни стига времето да позволи провеждането на контролна среща.

На практика Спартак обиграва нов отбор след напускането на редица играчи от миналия сезон, а и с оглед на късното стартиране на подготовката игрова практика е необходима, тъй като мачовете за първенство започват другата седмица.

Георги Лазаров: Продължавайте да подкрепяте един от най-великите отбори в България

Георги Лазаров: Продължавайте да подкрепяте един от най-великите отбори в България

12 февруари 2023

Представяме Ви кратко интервю с един от голмайсторите на Спартак Георги Лазаров, който бе така любезен да отговори на няколко въпроса за сайта на привържениците на Спартак:

- Здравей, представи се с няколко думи. Кога и къде започна да тренираш футбол?

- Здравейте, казвам се Георги Лазаров и съм на 18 години. Започнах да тренирам още в детската градина. След това на 7-годишна възраст започнах да играя в Ботев (Пловдив).

- Кога беше дебютът ти в мъжкия футбол?

- Дебютът ми при мъжете беше във „В“ група, когато бях на 15 години. Тогава играхме със Спартак срещу Борислав (Първомай). В този мач започнах като титуляр, вкарах и дебютния си гол, също така ударих греда и изкарах червен картон на противников играч, победихме с 2:0.

- Как се чувстваш в Спартак?

- Чувствам се добре, добър колектив сме. Усещам подкрепата на всички в клуба.

- Какви са амбициите ти за бъдещето?

- Амбициите ми са да играя сред най-добрите в професионалната лига.

- Какво мислиш за старши треньора на тима Данаил Бачков?

- За мен г-н Бачков е един много добър треньор, много амбициозен и сериозен. На мен ми е помогнал много.

- Какво си пожелаваш в личен план и какво пожелаваш на привържениците на Спартак?

- Пожелавам си да съм жив и здрав, това е най-важното. Пожелавам на привържениците да продължават да подкрепят един от най-великите отбори в България, а ние да ги радваме с добра игра и победи.

Привържениците на Спартак благодарим на Георги за отделеното време и му пожелаваме да е жив и здрав, да сбъдва мечтите си и в най-скоро време да видим него и съотборниците му на новия стадион „Тодор Диев“.

Любимецът на привържениците с емоционално интервю за нашия сайт

Любимецът на привържениците с емоционално интервю за нашия сайт

08 септември 2021

- Здравей, Бачка! Нямаш нужда от представяне, всички спартаклии те познават много добре, както и цяла България, доказал си се достатъчно. Сега си в клуба на сърцето ти, но го пое в един много тежък момент, как се чувстваш?

- Здравейте, чувствам се много добре в родния ми клуб. Да, поех Спартак в много труден и тежък момент и искрено се надявам, че с много труд и себераздаване ще успея да си свърша работата и да влезнем догодина отново в Трета лига!

- С новия спортен директор Денис Хасан се захванахте с нелеката задача да възродите клуба и неговото славно име, ще Ви стигнат ли силите и как работите заедно с него?

- С Денис се разбираме много добре. Той е много амбициозен млад човек, който прави всичко възможно аз и футболистите да се чувстваме добре. Имам му страшно много доверие и се надявам всичко, което сме запланували, да стане!

- Какви са ти амбициите и къде искаш да видиш Спартак?

- Целта тази година е ясна, да спечелим областната група и след това баража! Догодина по това време трябва да сме в Трета лига. Всичко трябва да се прави крачка по крачка. Давам си сметка, че няма да е лесно.

- Не е тайна, че ти си любимец на привържениците на клуба и те ти имат огромно доверие, какво би им казал на всички тях?

- На привържениците на Спартак бих казал да са зад отбора и в добро и в лошо, както винаги са били! Аз и момчетата се нуждаем от тяхната подкрепа. Нека да бъдат сигурни, че ние ще дадем всичко от себе си този легендарен клуб да върви напред и нагоре!

- Спартак за тебе е….?

- Спартак Пловдив е моят роден клуб! Клубът, който ме създаде като футболист и който много обичам!

- Вече минаха няколко мача за първенство, как виждаш отбора към този момент?

- Има още много какво да се желае. Аз съм много амбициозен и не се задоволявам с малкото. Много съм взискателен към футболистите. Победите ни не трябва да са плод на случайност или на индивидуалните качества на футболистите, а на отборната игра. Иска ми се да доминираме във всеки един мач, във всяко едно отношение!

- Ще има ли още попълнения?

- Засега това са футболистите, с които разполагам. Ако се появи някой футболист, който мисля, че ще ни свърши работа, ще бъде привлечен. На полусезона със сигурност ще се подсилим с хора, защото като цяло не разполагам с много такива. Също така има талантливи момчета от школата, на които ще се дава шанс, това е пътят!

- Какво очакваш от първенството в „А“ Областна група, ще има ли проблем Спартак за първото място и баражите?

- Очаквам трудно първенство, защото знам, че Спартак Пловдив е много голямо име и всеки един отбор ще играе на максимума от своите възможности срещу нас! Има и два три добри отбора в тази група, но ако всичко е феърплей и ние покажем това, което можем като отбор и потенциал, няма да имаме проблеми с първото място. Това, че сме Спартак не значи, че другите отбори сами ще се бият и ще ни правят път до първото място, даже напротив. Следя отборите, с които евентуално може да се паднем на бараж, но всичко крачка по крачка! Първо да си извоюваме първото място в групата!

- Какъв е екипът, с който работиш в клуба, беше споменал, че ще държиш около теб да са повече спартаклии?

- Играещ помощник треньор е Кирил Георгиев, но като цяло аз много разчитам на опитните футболисти с опита и знанията си да помагат на юношите в отбора, като смея да твърдя, че разполагаме с много млади, талантливи и качествени футболисти, трябва им време!

- Какви са ти функциите в клуба, знаем, че ти не се занимаваш само с първия отбор, а следиш всички формации по един или друг начин?

- Отговарям изцяло за мъжкия отбор като старши треньор, но всеки понеделник имаме оперативка всички треньори в клуба и там се обсъжда всичко, свързано с школата. Разбира се, че се интересувам от школата, нямам възможност да гледам всички мачове, но като цяло имам представа за какво става на въпрос. В школата работят добри треньори, така че се надявам един ден Спартак да е изграден изцяло от собствени кадри!

- Предполагаме си доволен от условията в клуба, президентът сигурно осигурява всичко нужно, какво мислиш за него?

- Ако ме питате за финансовите условия не те ме докараха в Спартак, а сърцето! Като цяло условията в клуба са добри, всичко което е обещано на футболистите се взима точно. Президентът Динко Миленчев прави всичко възможно и дава всичко от себе си, за да може Спартак Пловдив да върви напред и нагоре!

- Какво си спомняш от времената, когато беше футболист в Спартак, нещо емоционално за теб, може би някоя случка, неща, които са ти останали в съзнанието?

- Спомням си един мач срещу Марица тогава бяхме в Източната "Б" група! Стадион „Тодор Диев“ беше пълен до дупка! От 0:2 обърнахме 3:2 и двата отбора по това време бяхме много силни!

- Пожелаваме ти да си жив и здрав и всичко най-хубаво със Спартак. Заедно с Денис да изведете клуба там, където му е мястото, сред най-добрите, успех!

- Благодаря!

Динко Миленчев с интервю за привържениците на Спартак

Динко Миленчев с интервю за привържениците на Спартак

24 август 2021

- Здравейте г-н Миленчев, благодарим Ви, че се съгласихте да дадете едно обширно интервю за страницата на привържениците на Спартак. Нека първо да споделите няколко думи за себе си, за бизнесите Ви?

- На 50 г. съм от Пловдив и най-важното от „Кючук Париж“, което още повече ме прави свързан с клуба. Бизнесите ми са разностранни, но най-вече са в областта на хазарта и развлеченията.

- Как решихте преди три години да възродите този „спящ гигант“ Спартак (Пловдив)?

- Стана някак си случайно. Първоначално не съм имал намерения да се занимавам с това. Помолиха ме малко да помогна на клуба, тъй като школата беше закъсала финансово, но в последствие все повече се ангажирах с нея и възраждането на първия отбор, докато не дойдем до днешното положение.

- Започнахме от най-ниското ниво „Б“ Окръжна, минахме и през „А“ Окръжна“ без проблеми, дойде ред и на Трета лига, но там нещата зверски се объркаха и отборът пак изпадна. Защо се случи това според Вас, като човек, който дава парите в клуба трябва да имате обяснение, нашето сме го казвали неведнъж?

- Започнахме от най-ниското ниво като нов клуб. Бързо преминахме двете нива и се озовахме в Трета лига. Там обаче нещата не се развиха според очакванията ни. Получи се сериозно разминаване в качествата на футболистите, на които разчитахме, че са с голям опит и трябваше да водят отбора напред. Още по средата на сезона приключихме отношенията с тези футболисти и нямаше кога да търсим други, които да ги заместят. Опитвахме се да налагаме нашите юноши, но тъй като те бяха доста голяма част от състава и поради липсата на опит от тяхна страна не успяхме да останем в групата. Не искам да обвинявам никого за случилото се, но вина имат всички по някакъв начин – и футболисти, и ръководство. Мога да кажа, че и малко подценихме ситуацията.


- От тази година предприехте драстични мерки и назначихте ново ръководство в лицето на Денис Хасан и ст. треньор Данаил Бачков, по наше мнение много правилно решение, какво очаквате от тях?

- Очакванията ми и към двамата са големи и се надявам, че с общи усилия ще успеем да се върнем в Трета лига. Бачков е добър треньор, амбициозен човек, който много разбира от футбол. Денис е не само амбициозен, но и човек с идеи и с огромно желание да постигне нещо. Също така е и много добър мотиватор и успява да направи колектив и да го сплоти.

- Като президент на Спартак, какви са бъдещите Ви планове с клуба в дългосрочен аспект, къде искате да видите отбора?

- Смятам, че трябва да вървим нагоре, стъпка по стъпка. Надявам се веднага да успеем да се върнем в Трета лига, а по-нататък да вървим и все по-нагоре.

- Стигаме до един много важен въпрос, може би най-важният за всички привърженици, а също така и много болна тема през годините – стадионът. Стадион „Тодор Диев“ е даден на концесия на клуба, кога реално наистина ще се започнат строителните дейности? Дайте малко повече подробности за нещата, които ще се направят и за техните срокове?

- Строителството ще започне през октомври или ноември. В момента преговаряме с фирми, които евентуално ще участват в изграждането на стадиона. На първи етап от строежа ще започнем от ремонта на съществуващата трибуна. Имаме срок в концесионния договор стадионът да бъде изграден в най-дългия вариант за 7 години, но се надявам да успеем да го завършим за в пъти по-кратко време.

- Сам ли издържате клуба, имате ли помощ от други хора, фирми и ако да, кои са те?

- Абсолютно сам издържам клуба и на този етап нямам спомоществователи, но занапред се надявам да има и такива рекламодатели.

- Спартак за Вас е…?

- Проект от обществено значение, който надявам се да успея да възродя по най-бляскавия начин и да носи радост на привържениците си.

- Какво бихте казали на привържениците на Спартак, които през годините преживяха наистина много неволи, свързани с любимия клуб?

- Надявам се никога вече да не се налага да преживяват това, което премина. Всички тези неволи да са отминали, да не се случват вече и клубът да върне старата си слава.

- Пожелаваме Ви преди всичко да сте жив и здрав, Спартак скоро да има един стадион-бижу, а с него и амбициите да стигнат до футболния елит, където е мястото на този голям отбор.

- Благодаря

Нова победа за Спартак

Нова победа за Спартак

17 март 2019

Спартак победи с 1:0 Лидер (Ягодово) в мач от 15-ия кръг на Б Окръжна група - Запад. Двубоят се игра в изключително топло време пред около 500 зрители на стадион "Тодор Диев".

Победата на Спартак донесе Любомир Цеков в 38-ата минута, когато Кирил Нушев нахлу много добре отдясно, центрира остро, а Цеков успя да овладее топката и с много точен удар донесе нови 3 точки в актива на Спартак.

"Гладиаторите" можеха да победят и по-убедително, но направиха много пропуски, като най-фрапантният бе на Митко Илиев, който не можа да вкара на празна врата.

След днешната победа Спартак е с пълен актив от 42 точки и голова разлика 62:0.

Следващият кръг пловдивчани отново почиват, след като няма да се изиграе мачът им с тима на Спортинг (Бенковски).

Съставът на Спартак: Константин Велков, Кирил Нушев, Николай Христозов, Михаел Пърчев, Рангел Костурски, Веселин Тонев, Христос Доков- к, Мартин Симеонов, Митко Илиев, Здравко Жилов, Любо Цеков (Мариян Гиров,Костадин Калинов, Андон Андонов)

Спартак взе нов скалп! Завърши 2018-а с 58:0

Спартак взе нов скалп! Завърши 2018-а с 58:0

02 декември 2018

Спартак записа нова победа в последния си мач за 2018-а година в "Б" Окръжна група - Запад. На изключително тежкия терен на ст."Тодор Диев" "гладиаторите" победиха с 4:0 тима на Брестовица. Между другото привържениците не помнят теренът на стадиона някога да е бил в по-плачевно състояние, а всички знаем, че тревното покритите винаги се е славело като едно от най-добрите в града и не само.

Спартак поведе в резултата още в 3-ата минута на мача. Кирил Нушев намери Мартин Симеонов, който без да се замисли с диагонален удар откри резултата.

"Гладиаторите" продължиха с атаките и в 6-ата можеха да удвоят, но удар на Мартин Симеонов мина на сантиметри от страничния стълб на вратата.

Любомир Цеков можеше да вкара на два пъти, но първо вратарят на гостите прояви уникален рефлекс и изби в корнер, а след това Цеков стрeля с глава над гредата.

В 23-ата минута Денис Хасан стрeля силно от пряк свободен удар, но защитник на Брестовица отклони топката и тя излезе в корнер.

В самия край на полувремето закономерното се случи, след като Мартин Симеонов изведе Петко Фанев сам срещу вратата и той преодоля вратаря за 2:0.

В 49-ата отново Фанeв получи в малкото наказателно поле топката, излъга двама играчи на гостите и вкара за 3:0.

Най-интересният момент бе в 67-ата минута на срещата, когато Митко Илиев бе съборен в наказателното поле от стража на Брестовица и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана вратарят на Спартак Костадин Велков, който стреля хладнокръвно и оформи крайното 4:0.

До края на мача Спартак можеше да направи резултата още по- внушителен.

Това е 12-а поредна победа след възраждането на мъжкия футбол. Отборът завършва есенния дял еднолично на върха с голова разлика 58:0.

Състав: Костадин Велков, Кирил Нушев, Николай Христозов, Христос Доков, Рангел Костурски, Костадин Калинов (Николай Дудов), Веселин Тонев, Денис Хасан (Кристиан Кодуков), Петко Фанев (Мануел Костов), Любо Цеков (Андон Андонов), Мартин Симеонов (Митко Илиев)

Спартак продължава с наказателната акция

Спартак продължава с наказателната акция

25 ноември 2018

Поредна победа за Спартак. "Гладиаторите" продължават без грешка в "Б" Областна група - Запад. Днес те победиха с 3:0 съименниците си от Ново село на техен терен.

Още в 12-ата минута Петко Фанев откри резултата.

В 24-ата Рангел Костурски покачи на 2:0, а в 31-вата Веселин Тонев направи преднината на Спартак (Пловдив) класическа.

През втората част Стефан Учиков направи 4 смени и въпреки, че доминацията на Спартак продължи, нови голове не паднаха.

Така Спартак вече има 54 вкарани гола и нито един допуснат.

В последния кръг преди зимната пауза "гладиаторите" приемат отбора на Брестовица. Срещата е на 2 декември от 14:30 часа на стадион "Тодор Диев"

Съставът на Спартак: Костадин Велков, Атанас Църцев, Николай Христозов, Христос Доков, Рангел Костурски, Костадин Калинов, Веселин Тонев, Петко Фанев, Мануел Костов, Денис Хасан, Любомир Цеков (Михаел Пърчев, Андон Андонов, Мартин Симеонов, Митко Илиев)

Наред по номерата - Спартак наказа поредния отбор!

Наред по номерата - Спартак наказа поредния отбор!

18 ноември 2018

Спартак постигна десетата си поредна победa. Днес "гладиаторите" победиха с 5:0 тима на "Бенковски" Куртово Конаре. На тежкия терен под дъжда спартаклии изиграха вихрено първо полувреме. С два гола на Любо Цеков и по едно попадение на Денис Хасан и Мартин Симеонов те водеха с 4:0 още преди почивката. Николай Христозов оформи крайното 5:0 през второто полувреме.

Дебют за мъжкия тим на Спартак направи юношата от набор 2003 Димитър Ченчев. Макар че Стефан Учиков не можеше да разчита на някои от играчите си, "гладиаторите" и този път не срещнаха затруднения и са лидер в класирането с 30 точки.

За 10 изиграни мача отборът отбеляза 51 гола без да е допуснал попадение в своята врата.

Идната неделя от 14:30 часа Спартак гостува в Ново село на съименниците си.

Ето и състава: Константин Велков, Кирил Нушев, Николай Христозов, Христос Доков, Рангел Костурски, Веселин Тонев, Костадин Калинов, Денис Хасан, Мануел Костов, Мартин Симеонов, Любомир Цеков (Николай Дудов, Митко Илиев, Атанас Църцев, Димитър Ченчев)

Няма спирка за Спартак, поредна победа

Няма спирка за Спартак, поредна победа

11 ноември 2018

Спартак постигна девета поредна победа в първенството на "Б" Областна група - Запад, след като победи с 1:0 тима на Белащица.

Единственото попадение в мача падна в 8-ата минута на мача. След заучено положение от фаул, Кирил Нушев навлезе в наказателното поле и центрира остро, топката отиваше към Любо Цеков, но защитник на Белащица се опита да я спре с крак и я изрита така, че влезе неспасяемо в собствената врата.

"Гладиаторите" доминираха през цялата среща, но направиха куп пропуски и не успяха да направят победата по-внушителна.

Така Спартак си остава едноличен лидер в класирането и без допуснат гол.

Следващата неделя от 14:30 часа на стадион "Тодор Диев" Спартак приема тима на Бенковски Куртово Конаре.

Съставът на Спартак: Костадин Велков, Атанас Бучов, Николай Христозов, Христос Доков, Рангел Костурски, Веселин Тонев, Костадин Калинов (Николай Дудов), Денис Хасан (Мартин Симеонов), Кирил Нушев (Мануел Костов), Андон Андонов (Петко Фанев), Любо Цеков (Митко Илиев)

Спартак продължава с победния си поход

Спартак продължава с победния си поход

04 ноември 2018

Спартак продължава с победния си поход в "Б" Окръжна областна група - Запад. Днес "гладиаторите" се наложиха с 1:0 над отбора на Труд. Това бе най-трудната победа за възпитаниците на Стефан Учиков, въпреки че можеше да е по-изразителна предвид многото пропуски. Срещата бе изпъстрена е доста емоции по трибуните на ст. "Тодор Диев".

Единственото попадение вкара Любомир Цеков в 68-ата минута след един карамбол.

В 86-ата минута главният съдия на мача пък изгони вратаря на Труд след сблъсък с Денис Хасан. Двамата влязоха в съприкосновение за топката и стражът на гостите си изпусна нервите. Хасан пък получи жълт картон.

Така Спартак продължава с победите и без допуснат гол. За Труд пък това е първа загуба и първо допуснато попадение.

Направиха впечатление и на моменти неадкватните отсъждания на главния съдия.

Следващата неделя от 12:00 часа Спартак гостува на Белащица в Куртово Конаре.

Съставът на Спартак: Костадин Велков, Кирил Нушев, Николай Христозов, Христос Доков, Рангел Костурски, Веселин Тонев, Костадин Калинов, Петко Фанев, Любо Цеков, Мануел Костов, Данис Хасан (Андон Андонов, Атанас Църцев, Митко Илиев)

Никой не може да вкара гол на Спартак!

Никой не може да вкара гол на Спартак!

21 октомври 2018

Няма отбор, който да вкара гол на Спартак. Този факт се потвърди и днес. В среща от 7-ия кръг на Б Окръжна група - Запад "гладиаторите" победиха с 2:0 тима на Марица II. Въпреки, че гостите се опитаха да играят футбол, това не им помогна да си тръгнат с нещо от крепостта "Тодор Диев".

Спартак откри резултата в 12-ата след като Денис Хасан бе спънат в наказателното поле, а главният съдия Даниел Краевски отсъди дузпа. Зад топката застана Петко Фанев, който бе безпогрешен за 1:0.

До края на първото полувреме гладиаторите имаха още няколко добри положения, но удари на Любо Цеков, Мартин Симеонов и Митко Илиев бяха спасени от вратаря на Марица.

Второто полувреме отново започна с натиск на Спартак. Петко Фанев изпусна отлична ситуация, след като бе намерен от Любо Цеков, но ударът му премина над вратата.

Треньорът Стефан Учиков направи смяна и вкара в игра Мануел Костов, който раздвижи играта и след негово подаване Любо Цеков можеше да удвои резултата.

Логичното се случи в 85', когато Христос Доков намери влезлият на смяна Андон Андонов, който от центъра прехвърли вратаря на Марица и вкара за 2:0.

След попадението целия отбор се събра и посвети гола на станалия наскоро баща капитан на отбора Христос Доков.

Така Спартак продължава да е едноличен лидер в класирането с 21 точки и без допуснат гол.

В следващия кръг отбора почива.

Състав: Костадин Велков, Рангел Костурски, Николай Христозов, Христос Доков, Кирил Нушев (Атанас Бучов), Веселин Тонев, Денис Хасан (Андон Андонов), Петко Фанев (Кристиан Кодуков), Митко Илиев (Мануел Костов), Любо Цеков, Мартин Симеонов (Костадин Калинов)

Спартак гази с 12:0 за 60 минути

Спартак гази с 12:0 за 60 минути

30 септември 2018

Спартак разби с 12:0 отбора на Радиново на негов терен в среща от 4-ия кръг на Б Областна група - Запад. Под непрестанен дъжд и много лош терен и подкрепян от верните си фенове, нашият отбор показа класа, неприсъща за това ниво на българския футбол. Домакините нямаха удар към вратата на Спартак.

Головете започнаха от 3-ата минута, точен бе Митко Илиев. От 15-ата до 33-ата Любо Цеков наниза 4 бързи гола. Между тях се разписа и Петко Фанев.

Така до почивката резултата набъбна до 6:0. Това полувреме се игра само 38 минути, което учуди всички на стадиона.

През втората част играчите на Стефан Учиков не спряха да бележат. Само за 3 минути Петко Фанев и Мартин Симеонов покачиха до 8:0.

В 61-ата капитанът Христо Доков се разписа за 9:0, а Андон Андонов вкара десетия гол в мача.

Кирил Нушев и отново Андон Андонов оформиха тоталния разгром от 12:0.

Второто полувреме бе още по-странно, защото то продължи 24 минути. Съдията пожали футболистите на домакините, които очевидно не са готови на такова темпо. Ако се бяха изиграли пълни 90 минути, резултатът щеше да е още по-потресаващ.

След 4 изиграни кръга Спартак е едноличен лидер в Б Областна група- Запад с пълен актив от 12 точки и голова разлика 29:0.

На 7 октомври от 16:00 часа на стадион "Тодор Диев" Спартак приема Вихър 2006 Граф Игнатиево.

Съставът на Спартак: Константин Велков, Атанас Бучов, Николай Христозов, Михаил Пърчев, Рангел Костурски, Веселин Тонев, Христос Доков, Петко Фанев, Денис Хасан, Митко Илиев, Любо Цеков (Кристиан Кодуков, Мартин Симеонов, Кирил Нушев, Андон Андонов)

Празник за шампионите на Спартак! Винаги ще бъдете в нашите сърца!

Празник за шампионите на Спартак! Винаги ще бъдете в нашите сърца!

30 септември 2018

Спартак почете вчера големите си шампиони. След края на турнир по случай 55 години от спечелването на Шампионската титла с почетни плакети бяха наградени футболистите донесли най-славния момент в историята на "гладиаторите".

Административният директор на клуба награди лично Йордан Станков, Димитър Генов и Тобия Момин. Иван Занев пък получи плакета на Георги Статев.

Останалите живи легенди Атанас Манолов и Стоян Тодоров ще получат своите плакети лично.

Дъщерята на Тодор Диев - Красимира, получи плакета на патрона на клуба.

Посмъртно бяха наградени Васил Стойнов, Иван Иванов, Георги Ботев, Димитър Димов, Божидар Митков, Цоньо Стойнов, Христо Дишков, Георги Лазаров, Михаил Душев, Атанас Хари Георгиев, Георги Бенчев, Иван Барбов, Димитър Байкушев и Георги Щерев.


Президентът на Спартак Динко Миленчев получи плакет от БФС.

Миленчев бе награден от члена на изпълкома на БФС Димитър Георгиев за принос към развитието на футбола.

Динко Миленчев се зае с трудната задача да възроди славния пловдивски клуб, с приоритет цялостна модернизация на стадион "Тодор Диев" и израждане на съвременна база.

Участие в детския турнир на стадион "Тодор Диев" взеха 8 отбора от набор 2009.

До финала достигнаха домакините от Спартак и Ботев, като "жълто- черните" победиха 2:0.

Класиране:

1. Ботев

2. Спартак

3. Локомотив

4. Марица

5. Металик Сопот

6. Хебър

7. Брестник

8. Тракия Стамболийски


Всички отбори бяха наградени с купи, флагчета на Спартак и спортна екипировка.

Наградите бяха връчени от собственика на Спартак Динко Миленчев, шефа на зоналния съвет на БФС Димитър Енчев, дъщерята на Тодор Диев Красимира Диева, кмета на район Южен Борислав Иннчев, директорът на дирекция Спорт към община Пловдив Петър Зехтински, председателя на комисия за подрастващи към БФС Иван Митев и треньора на Спартак Стефан Учиков и Огнян Златков- зам.-председател на зоналния съвет на БФС.

Всички на стадиона! Да подкрепим шампионите!

Всички на стадиона! Да подкрепим шампионите!

26 септември 2018

Спартак Пловдив празнува 55 години от спечелването на шампионската титла. По този повод ръководството организира детски футболен турнир на 29 септември от 10:00 часа. Турнирът е за набор 2009, а участие ще вземат 8 отбора - Спартак, Ботев, Локомотив, Марица, Брестник, Металик Сопот, Хебър Пазарджик, Тракия 06 Стамболийски.

В 15:00 часа е награждаването на победителите. Следва церемония, на която ще бъдат почетени и футболистите донесли тази голяма радост, а именно спечелването на шампионската титла.

Всички футболисти от шампионския отбор ще бъдат удостоени с почетни плакети.

Присъствие са потвърдили Йордан Станков, Димитър Генов, Тобия Момин, Атанас Манолов и Стоян Тодоров.

На голяма част от отбора плакетите ще бъдат връчени посмъртно на техни близки. Събитието ще уважи и дъщерята на легендарния Тодор Диев, чието име носи стадионът на Спартак.

Ръководството на Спартак кани всички близки на шампионския отбора на стадион "Тодор Диев" в 15:00 часа.

Поканени са и всички привърженици на Спартак на турнира и тържеството.

Бомби, димки и разгром на първото домакинство на Спартак

Бомби, димки и разгром на първото домакинство на Спартак

25 септември 2018

Бомби и димки съпроводиха първото домакинство на Спартак на ст. "Тодор Диев". Стадионът отдавна не помни такава посещаемост, каквато имаше в неделния ден срещу тима на Спортинг (Бенковски). Между 500-600 души бяха заели места на стадиона. Те се насладиха на пореден разгром, който предложиха "гладиаторите".

Резултата откри Любо Цеков в 30-ата минута. Той стреля силно, вратарят на гостите успя да избие, но Цеков стреля повторно и вкара за 1:0.

В 35-ата Петко Фанев с глава вкара за 2:0, а още преди почивката Кирил Нушев бе изведен отлично от Цеков и с диагонален удар вкара за 3:0.

Второто полувреме започна вихрено за гладиаторите. В 49-ата двамата юноши в състава Кристиян Кодуков и Мартин Симеонов направиха отлична комбинация и последния вкара за 4:0.

В 61-ата Петко Фанев отбеляза втория си гол в срещата със страхотен прехвърлящ удар от 25 метра. В 72-ата Кирил Нушев бе намерен отлично в малкото наказателно поле от Митко Илиев и покачи на 6:0.

Мартин Симеонов с красив удар от около 15 метра вкара втория си гол в мача и оформи крайното 7:0.

Така Спартак е едноличен лидер в Б Областна група-Запад с 3 победи и голова разлика 17:0.

В следващия кръг, на 30 септември, Спартак гостува на Радиново 2006.

Състав на Спартак: Костадин Велков, Кирил Нушев, Николай Христозов, Михаил Пърчев, Христос Доков-капитан (Атанас Църцев), Рангел Костурски, Мартин Симеонов, Кристиян Кодуков (Митко Илиев), Петко Фанев (Андон Андонов), Данис Хасан (Веселин Тонев), Любомир Цеков (Костадин Калинов)

Спартак мачка и във втората си среща

Спартак мачка и във втората си среща

16 септември 2018

Спартак записа нова победа с 5:0 и във втората си среща за първенство, този път жертвата беше Лидер (Ягодово).

В 15-ата минута Петко Фанев откри резултата, а във 27-ата Любомир Цеков направи резултата 2:0 и започна поредното си голово шоу.

През втората част "гладиаторите" вкараха още 3 попадения, всичките дело на Цеков. В 77-ата, в 78-ата и в последната минута на срещата.

Малко нетипично, но Цеков е отбелязал 7 от 10-те попадения в полза на Спартак в изминалите две срещи. Явно голмайсторският му нюх е на ниво.

Идната неделя, 23 септември, Спартак се завръща на стадион "Тодор Диев" за първото си домакинство, срещаме тима на Спортинг (Бенковски).

Съставът на Спартак: Костадин Велков, Кирил Нушев (Атанас Бучов), Михаел Пърчев, Николай Христозов, Христос Доков, Рангел Костурски, Данис Хасан (Мартин Симеонов), Веселин Тонев (Костадин Калинов), Любомир Цеков, Петко Фанев (Мануел Костов), Митко Илиев (Кристиан Кодуков)

Гръмка победа на старта за Спартак

Гръмка победа на старта за Спартак

10 септември 2018

Спартак започна новото първенство в "Б" Областна лига - Запад с гръмка победа. "Гладиаторите" размазаха Победа (Царацово) с 5:0 на техния стадион в съботния ден.

Спартаклии стартираха много силно мача и още в 3-ата минута можеха да открият резултата, но удара на Петко Фанев мина на сантиметри от страничната греда.

В 11-ата минута гредата спаси домакините, след като Фанев с диагонален удар уцели страничния стълб.

В 17-ата Веселин Тонев центрира отдясно, но Любомир Цеков не успя да засече топка.

В 29-ата минута "гладиаторите" поведоха в резултата с гол на Митко Илиев, след като вратарят на домакините допусна груба грешка, Фанев се възползва от нея и намери Илиев, който на празна врата вкара първия гол в мача.

В 34-ата минута защитник на Царацово върна топката към вратаря, но тя бе пресечена от Любо Цеков, който преодоля вратаря и вкара за 2:0.

И през второто полувреме Спартак тотално доминира на терена, като още в 48-ата минута Цеков бе съборен в наказателното поле, а Фанев превърна отсъдената дузпа в гол за 3:0.

В 64-ата Любо Цеков вкара второто си попадение в срещата, след като получи отличен пас в наказателното поле и с плътен удар не остави шанс на вратаря за 4:0.

В последната минута на мача Цеков реализира своя хеттрик, след като бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши за 5:0.

Във втория кръг Спартак гостува на Лидер (Ягодово).

Спартак: Костадин Велков, Кирил Нушев (Атанас Бучов), Николай Христозов, Христос Доков, Рангел Костурски, Костадин Калинов (Атанас Църцев), Веселин Тонев, Митко Илиев (Мартин Симеонов), Дeнис Хасан (Мануел Костов), Любомир Цеков, Петко Фанев (Николай Дудов)

Походът започва!

Походът започва!

08 септември 2018

Време е. В неделя едно легендарно име се завръща - Спартак (Пловдив). Клуб-шампион, от който са произлезли големи играчи, начело с Тодор Диев.

Нашият любим отбор отново започва своя поход по футболните терени на България. Цели две години този славен за Пловдив отбор бе заличен за пореден път, но хората са казали "Където е текло, пак ще тече". Институция като Спартак никога не може да умре, докато има да тупти дори само едно синьо-бяло сърце, а нашите са много и верни до край.

Клубът и неговите привърженици се нагледаха на какво ли не през последните години, но сега за нашия клуб има надежда. Дойде нов човек, нов президент, който докара надеждата в нашите изстрадали сърца. Ако той милее за клуба и нещата се движат по план, а Спартак лека полека заеме полагащото му се място на българската футболна карта, всички ние ще сме безрезервно зад този силен човек. Сега започват мачовете, времето започва да тече, надеждата е на преден план....

Походът на "гладиаторите" тръгва от най-ниското стъпало, но това не може да спре Спартак, това е просто отлагане във времето, стъпки, които трябва да се извървят, за да бъде клубът по-силен. "Б" Областна група "Запад" е само началото, начало, което започва в неделя (9 септември). Играчите на Спартак започват битка, която ще ни води все по-нагоре, битка със сърце за клубната емблема, легендите на Спартак и Пловдив.

Успех момчета!

Спартак над всичко!

Стана ясно в коя група ще играе Спартак! Започваме с две гостувания

Стана ясно в коя група ще играе Спартак! Започваме с две гостувания

24 август 2018

Стана ясно в коя "Б" Областна група ще играе любимият ни Спартак. Одисеята в т.нар. селски групи ще започне за "гладиаторите" в Западната група. Тя се явява може би най-стойностната от всичките "Б" Областни групи. По-интересен е фактът, че в тази група е и вторият отбор на съгражданите от Марица. Но за голямо име като Спартак (Пловдив) всичко освен първото място ще е пълен провал и това ще е главната цел.

В първия кръг Спартак гостува на Победа (Царацово) на 9 септември от 17 ч. Във втория кръг нашият отбор също ще гостува, този път на Лидер (Ягодово).

Пълната програма може да видите в секция "Мачове" в сайта.

Одисеята започва, успех!

Равенство за Спартак в четвъртата контрола

Равенство за Спартак в четвъртата контрола

19 август 2018

Отборът на Спартак направи равенство в четвъртата си контрола, която се игра в петък в Царимир. Съперник беше тимът на Тракия (Царимир). Двата отбора не излъчиха победител и срещата завърши при резултат 1:1.

Първото полувреме беше трудно и за двата отбора, продиктувано и от тежкото време. През първата част Спартак стоеше по-добре на терена и "гладиаторите" владееха повече топката. Почти липсваха чисти положения за гол като изключим един далечен удар от около 25 метра на спартаклии.

Второто полувреме беше далеч по-добро с повече голови ситуации. Домакините леко се окопитиха и те създадоха добри ситуации. Спартак имаше много добра ситуация за гол, след като при центриране и последвал удар, топката бе избита от играч на домакините на голлинията.

В следващите минути домакините пропуснаха 2 поредни положения за гол, но при третото царимирци бяха точни и Пламен Ненчев откри резултата за 1-0 около в 65-ата минута. Домакините имаха още няколко положения за гол в следващите минути. Вратарят на Спартак също показа страхотно ниво в тези минути като спаси някои доста трудни положения.

В последните минути на мача Спартак се активизира и около 80-ата минута стигна до дузпа, реализирана от Петко Фанев, с която изравни резултата 1:1. След гола спартаклии имаха още 2 чисти положения за пълен обрат, но при тях младият вратар на Тракия се справи блестящо.

В тази среща играещият треньор на Спартак Стефан Учиков получи контузия. Ще има още попълнения в отбора до началото на първенството.

Отбор като Спартак не заслужава състоянието, в което се намира в момента!

Победа в изненадваща контрола за Спартак

Победа в изненадваща контрола за Спартак

15 август 2018

Спартак изигра изненадваща контрола тази сутрин на стадион "Тодор Диев". Ръководството беше решило да уговори спаринг с младежите на Сокол (Марково), набор 2001, но пропусна да уведоми за него. Треньорът на "гладиаторите" Стефан Учиков също използва доста юноши в състава си. Именно младоци от набор 2003 отбелязаха двете попадения. Кристиян Кодуков и Мартин Симеонов отбелязаха за крайното 2:0.

Това бе третата проверка на спартаклии, дотук те победиха Раковски с 4:0 и загубиха с 1:2 от Родопа (Смолян). В петък Спартак гостува за контрола в Царимир от 18:30 часа на местния Тракия.